Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Hayırsever aile Ayvalık'a okul yaptırıyor

Hayırsever aile Ayvalık

Ayvalık'ta yaşayan hayırsever Sebahat ve Cihan Şişman çifti tam donanımlı 540 öğrenci kapasiteli 18 derslikli Anadolu Güzel Sanatlar Meslek Lisesi yaptırıyor.

Ayvalık’ta yaşayan hayırsever Sebahat ve Cihan Şişman çifti tam donanımlı 540 öğrenci kapasiteli 18 derslikli Anadolu Güzel Sanatlar Meslek Lisesi yaptırıyor.
2016-2017 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan Sebahat ve Cihan Şişman Anadolu Güzel Sanatlar Meslek Lisesi 3 katlı ve 18 derslikten oluşurken, binanın toplam kapalı alanı 3.100 M2 olacak.
Okul binasının temel atma törenine katılan CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, hayırsever Cihan Şişman ve eşi Sebahat Şişman tarafından yaptırılan bu okuldan Atatürkçü ve çağdaş gençler yetişeceğini söyleyerek Şişman ailesini bu davranışından dolayı kutladı.
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman konuşmasında, “Eğitim ve öğretim seviyesi bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli göstergelerin başında gelmektedir. Gazi Mustafa Kemal’in ‘Milli Eğitim Programımızın, Milli Eğitim siyasetimiz cahilliğin yok edilmesidir. Cahillik yok edilmedikçe yerimizde sayarız’ sözüne binaen cehaletle bilgisizliğin açtığı derin yaraların millet varlığına büyük zararlar vereceği kuşkusuzdur. Problemlere teslim olmak yerine onu aşacak, etkisiz hale getirecek ve yarınlara umut ve cesaretle bakacak aydınlık bir mizaca ancak eğitim yoluyla ulaşabiliriz. Ayvalık ve körfez bölgesinde birçok sanat dernekleri olmasının yanında yakın çevrede sanat faaliyetlerini geliştirip kurumsallaştıracak bir okulun olmaması eksikliğini hissediyorduk. Çocuklarımız, hayırsever Şişman ailesinin desteği ile hak ettikleri modern bir eğitim kurumuna kavuşacaklardır. Kendisi de eğitimci olan hayırsever ailenin bu davranışının örnek alınması gerekmektedir” diye konuştu.
Temel atma töreninde konuşan hayırsever Cihan Şişman şunları söyledi: “Bu temel atma töreni, hem sosyolojik hem felsefi açıdan, insanı temel alan bir düşünceye hizmet etmek amacını taşımaktadır. Bu okulda eğitilecek öğrencilerimizin; kendine, ailesine ve yaşadığı topluma faydalı bireyler olması biz yurtseverlerin öncelikli hedefimiz ve arzumuzdur. Diğer yandan, özelde, güzel sanatlar eğitimi verecek olan bu okul, doğuştan güzel sanatlara yetenekli öğrencilerin yeteneklerini geliştireceği, istisnai eğitim kurumları arasında yerini alacaktır. Güzel sanatlar, gerek icra edenlere, gerek sunulan insanlara, tarih öncesinden
bu yana, incelik, zarafet, naiflik, sevecenlik aşılayan ayrıcalıklı bir uğraştır. Ayvalık gibi çok sayıda müzik derneği olan, çok sayıda resim atölyesi olan, uluslararası müzik akademisini yaşatan, önemli ressamların çok sık sergi açtıkları, önemli müzisyenlerin sıkça müzik icra ettikleri bir kent, bir ana kucağında eğitim öğretim göreceklerdir. Ana kucağı her zaman sıcak sevgi dolu her zaman üretkendir. Bu girişimimiz sonrası, çevremden aldığım tepkilere bakarak, Ayvalık halkının daha şimdiden kucağını açmış bu öğrencilerimizi özlemle hasretle beklediğini söylersem hiç abartmış olmam. Bu okulun fiziki projesi, belki de ülkemizde ilk defa temelden çatıya amacına uygun bir inşaat olarak gerçekleştiriliyor.”
Temeli törenle atılan Sebahat ve Cihan Şişman Anadolu Güzel Sanatlar Meslek Lisesinde, sığınak, çok amaçlı toplantı salonu, kazan dairesi, hizmetli temizlik odası, enerji odası, kantin, engelli ve normal tuvaletler ile, beş adet, bireysel resim-müzik çalışmalarına ait yada laboratuar yapılabilecek bağımsız bölümler, resim müzik çalışmalarının okul içi icra edilebileceği geniş bir antre, engelli ve normal tuvaletler, kütüphane ve öğretmenler salonları, teknik oda, bilgisayar odası, çok amaçlı 300 kişinin konser izleyebileceği bir salon, ve salon sahnesi, bu salonun ön tarafında misafirlerin ağırlanabileceği bir cafe ve bir antre, sahne arkasında da, icracıların kullanabileceği soyunma, kulis amaçlı beş oda ile, bir ışık odası yer alacak.
Temel atma törenine CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Ayvalık Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı